O náboženství, kultuře, společnosti

Rok bez facebooku

2. 1. 2010 10:59
Rubrika: Nezařazené

Tak a další rok je za námi. Jsem rád, že už je za námi Silvestr, protože tento rádoby "svátek" nemám rád, často se mi zdá, že jediným smyslem tohoto pseudosvátku je "ožrat se do němoty" a na druhý den se chlubit s kocovinou.

A jelikož přišel Nový rok a jak je známo, v tento si dáváme novoroční předsevzetí, rozhodl jsem se letos, dát si nějaké pořádné novoroční předsevzetí a nemusel jsem nad ním ani dlouho přemýšlet - nebudu chodit rok na facebook - tak znělo mé předsevzetí.Proč na facebook řeknete si?  Abych to uvedl na pravou míru, na facebooku jsem trávil veškerý svůj volný čas, po příchodu ze školy s malými přestávkami až do noci, v sobotu takřka celý den, o neděli nemluvě. Posledním implusem k mému rozhodnutí  asi bylo, když i na Štědrý den jsem nic jiného nedělal. A tak přišlo toto radikální řešení a mám z toho radost. Naráz mám víc času a třeba i ve škole se bude líp dařit, můžu si číst knížku, chodit víc ven. A to se vyplatí. Proto apeluju na ty, kteří facebook nemají, ať si jej raději nezakládaji, sice je to "in" a má to každý, ale časem většinou neděláte nic jiného. Mohu to potvrdit zkušeností. Z mých více než 180 "přátel" na facebooku tam pravidelně víc než tři až čtyři hodiny denně tráví drtivá většina.Facebook je zaručená "požíračka" času Takže snad se mi to předsevzetí podaří splnit a věřím, že v roce 2011 už si na nějaký facebook ani nevzpomenu:D

P.S. Krásné a milostiplné léto Páně 2010 :-)

Zobrazeno 1592×

Komentáře

vasekpetru

To pastorasi: No abych pravdu řekl úplně sem s tím nepřestal asi po týdnu jsem začal chodit opět, protože jsem kdysi ztratil mobil a dodnes zdaleka nemám čísla na všechny lidi, na které potřebuji a na facebooku je mám všechny pohromadě, takže to většinou používám jako kontaktní server..:)

MarunKa1

Když zůstaneš jen u tohoto "druhu" použití, tak to je jen jak mobil ve velkém:-)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz