O náboženství, kultuře, společnosti

Zaznamenal jsem

20. 4. 2010 16:02
Rubrika: Nezařazené

Já vám teda lidi nevím. Za dobu co sleduji jakžtakž dění ve světě, jsem ještě nezaznamenal tolik po sobě jdoucích závažných událostí jako ty, které se odehrály nyní v dubnu.Všechno začalo narčením papeže Benedikta XVI z přehlížení a zamlčování pedofilie. Většina ateistů projevila naplno svůj antikatolicismus a antipapežismus, viz některé výroky:

"Musíme se pokusit dostat papeže před mezinárodní trestní tribunál" (Christopher Hitchens)

"Proč nerozmbombardovat Vatikán a nerozstřílet papeže kulkami, až se bude belhat ven z plamenů?" (Bob Ellis-australský komentátor)

Trvdá slova, ale myslím, že podobný názor má i většina naši společnosti, nu co, pokud bychom se lépe podívali na problém zneužívání dětí od kněží, stačí menší statistika: V letech 1950-2004 v USA obviněno z pedofilie 958 kněží, 54 odsouzeno, laických učitelů 6000. Z těch 6000 posuzovaly školní úřady prohřešky učitelů a pouze 35% bylo nějak potrestáno a !1! slovy jeden učitel přišel o učitelskou licenci. Tedy oproti státním školám, je člověk v církevních institucích pořád ve větším bezpečí

Pořád tu máme však problém s Benediktem XVI, který jako Joseph Ratzinger, vedoucí Kongregace pro nauku víry, kryl pedofily (údajně). Vysvětlení tkví v tom, že až do roku 2001 se tato kongregace nezabývala přestupky kněží v oblasti pedofilie, ale porušení zpovědního tajemství. Tedy nespadalo do kompetence prefekta nebo lépe řečeno do popisu práce . Co je však na této zkušenosti nejhorší je fakt, že řady věřících v Německu a Rakousku hromadně opouštějí katolickou církev.

Ale jak říká Pán Ježíš: Ty jsi Petr, ty jsi skála a na té skále zbuduji svou církev a pekelné mocnosti ji nepřemohou. Já osobně si myslím, že nemáme jakožto katolíci strkat hlavu do písku před těmito problémy, ale pročíst si argumentaci a odhodlaně se snažit hájit víru, k tomu jsme ve svátosti biřmování dostali Ducha Svatého. Problémy v církvi byly, jsou a budou, ale Bůh je vždy s námi- kdo proti nám!:)

 

Zobrazeno 903×

Komentáře

Mikina

Naprosto s tebou souhlasím!<br />
Hlavně s posledním odstavcem. Od problémů, a to žádných, by se nikdy nemělo utíkat! Navíc, když je na naší straně někdo tak mocný, jako je Bůh ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz