O náboženství, kultuře, společnosti

Zpět

21. 4. 2011 21:22
Rubrika: Nezařazené

Jsem zpět. Píši článek po hodně dlouhé době, ale důvod mé absence byl nasnadě- jak si mi "vyschl prach" a nevěděl sem, coby. Dnes jsem se rozhodl trochu neoriginálně psát o době postní a Velikonocích,, když je ten Zelený čtvrtek.

Letos jsem si poprvé uvědomil, jak těžké je po celou dobu postní nechodit na zábavy. Ono mi to nikdy tak nepřišlo, když jsem ani nikam nechodil. Ale jelikož sem od lonského léta začal často chodit po různých (nejen hodových) zábavách, tentokrát se mě toto "nařízení"církve" dotklo. První dva týdny mě svrbily ruce (nebo játra?!), zvlášť když začaly jarní prázdniny! Čert nám byl dlužen, že jarní prázdniny vyšly zhruba ve druhém postním týdnu. A tak jsem absentoval na jedné "kalbě" za druhou. "Venco, lituj žes nebyl, to bylo legendární!!!"  Slýchaval jsem častěji, než schytávám čtverky z matiky. Zhruba v půlce se to vše začalo měnit. Postupně jsem docházel na to, že toto nařízení církve má něco do sebe. Játra se "nadechla" k novému "fungování", ale to není hlavní důvod, tím hlavním bylo zjíštění, že občas zůstavat doma nebo obecně se zklidnit není zas tak špatné a out. Čím častějic se ke mně dostávají zprávy z "kaleb" tím častěji  docházím na to, že "zpráskat se jak dobytek, pozvracet platz, zazpívat si přes půl parku českou hymnu a dostat se domů v popelnici" může být sice nezvyklý, leč ne zrovna nejhodnotnější zážitek. Takto ušetřím finance, zbyde mi čas pomodlit se večerní chvály, nakrmit rybky, popsat si s dobrýma lidma na icq.

Je však otázkou, co se mnou udělá příchod doby Velikonoční a zvláště Pondělí Velikonoční, ale už teď se modlím za to, že když už sem to vydržel tak dlouho, tak se nenechám ztrhnout hned při první příležitosti. Na závěr bych chtěl poděkovat třem lidem, díky kterým jsem poznal různé nové zajímavé společenství, takže pokud si to čtou tak díky Jožkovi Vránovi, otci Marku Dundovi a Kleretinovi (ale porazím Tě :-P)

Zobrazeno 3253×

Komentáře

Kleretin

prvni smaz 3 vteriny a pak se muzem o tom bavit;) Bohem pozehnane Velikonoce:)

Asterix

Asi jsi měl na mysli "vyschl pramen" a ne prach :D

btw neříkej, že není o čem psát, vždycky se nějaké téma najde. Vždyť pořád se něco děje nebo něco prožijeme nebo chceme vyjádřit vlastní pohled na nějakou věc... Možností je celá řada.

vasekpetru

To kleretin: děkuji děkuji, i Tobě :) Btw minimálně 6 :D ;) P.S. nevíš kde se dá koupit finská vlajka v Brně?
To asterix taky jsem přemýšlel jestli je správně vyschl prach, ale podíval jsem se na google a normálně se to používá, je však pravda že spíš asi ve sportovní terminologii :D. To je fakt, ale nechtěl jsem zasahovat do věcí, o kterých sem nebyl příliš informován, protože sem to dění nějak nesledoval.

Asterix

Víš, pokud chceš jít jednou na žurnalistiku a být novinářem, tak asi nic jiného než naučit se nacházet témata ti nebude zbývat.

profil

Teď jsem dopil Rio Mint co nám dal Metod že bylo prošlé a markelky si upečeme zítra, protože je u nás Metod s rodinou.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz